Recent Posts

joi, 2 ianuarie 2014

SUPA DE PUI CU GALUSTE




Ingrediente:
1/2 pui
4 morcovi
2 cartofi
1/2 telina
1 radacina patrunjel
2 cepe
2 oua
3 linguri ulei
10 linguri de gris
sare/ulei/vegeta/
Preparare:
Etapa 1: Una din cele mai light supe este cea de galuste . Se poate prepara din pui si legume ,sau doar de legume ! Fiecare stie sa faca o supa de pui sau de legume...dar nu toti reusesc sa prepare compozitia pentru galuste

Etapa 2: Se portioneaza puiul in bucati mari si se pune la fiert in apa cu sare. Se ia spuma. Se pun radacinoasele la fiert incepand cu pastarnacul , morcovul si telina,si la 10 minute cu ceapa si cartoful. Se lasa sa fiarba la foc mic inca 20 minute. Se strecoara supa foarte bine si se pune din nou pe foc. Daca este putina cantitate ,se poate adauga apa. Se gusta de sare.

Etapa 3: Pentru galuste se freaca cele 2 oua cu un praf de sare si 3 linguri de ulei,la care adaugam cele 10 linguri de gris. Se vor pune la fiert imediat ,folosind o lingura cu care luam cate putin din compozitie si ii dam drumul in supa care fierbe dar care sa nu clocoteasca foarte rau ca le sparge. Se fierb cam 15 minute dar este de preferat sa incercam galustele!

Etapa 4: Legumele si puiul ramas se pot manca separat ,se pot pune in farfurie in momentul servirii sau se pot amesteca cu putina maioneza si servi cu paine prajita.

Read more at http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/supa-cu-galuste-fid-1490783#zFOf9ozMDJRZFCO0.99

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu