Recent Posts

duminică, 29 decembrie 2013

PIFTIE DE PORC CU USTUROI

Piftie de porc cu usturoi


Piftie de porc cu usturoi



  • INGREDIENTE
  • 1 ½ kg picioare sau cap de porc sorici de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac 1 telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 3-4 catei de usturoi (facultativ) sare
  • Mod de preparare

    Pentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet.
    Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul. Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o margine cratita putin descoperita. Trebuie sa fiarba pina cind carnea se desface usor de pe oase.
    Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor farfurii. Se piseaza usturoiul in piulita de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in farfurii peste carne, avind grija ca aceasta sa fie bine acoperita.
    Piftia de porc cu usturoi se pune la rece sa se inchege.
    Ca sa se obtina o piftie frumoasa, limpede, trebuie sa fiarba tot timpul foarte incet si vasul sa fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi.
  • Mod de servire

    Piftia de porc cu usturoi se serveste dupa ce s-a racit.

    Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu