Recent Posts

sâmbătă, 5 octombrie 2013

VARZA TOCATA MURATA LA BORCAN

VARZA TOCATA MURATA LA BORCAN

Postat de Doinavar in Muraturi pe 21 Feb 2013 | 1808 vizualizari
Retete Culinare - Varza tocata murata la borcan

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 5 litri:
  • 4 verze potrivite
  • 4 morcovi
  • 1 legatura frunze de telinamararpatrunjel
  • 8-10 foi de dafin
  • 20-25 frunze de visin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 5-6 lingurite de sare mare (1 lingurita rasa la 1 kg varza)
  • Portii: 20Portii: 20
  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute

Doinavar

BUCATARAS GROZAV

Reteta pe placul a8 bucatarasi

COMENTEAZA

MOD DE PREPARARE RETETA VARZA TOCATA MURATA LA BORCAN

Se taie verzele in sferturi, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea de varza.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mai mare. Amestecati varza cu morcovii intr-un vas mai mare, adaugati sarea, verdeata tocata si condimentele si frecati putin cu mainile.
Indesati foarte bine varza in borcan, apasand cu pumnul, pana iese zeama deasupra.
Lasati borcanul descoperit pana a doua zi, pentru ca incepe sa fermenteze, apoi acoperiti varza cu frunzele de visin bine spalate si puneti capacul, nu prea strans, sau acoperiti cu celofan, pentru ca mai fermenteaza. Dupa 3-4 zile puneti borcanul la rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu