Recent Posts

marți, 22 octombrie 2013

SARMALE CU OREZ SI CIUPERCI

IMG_7726
Ingrediente:
2 cani orez Arborio
200 gr ciuperci fierte
1 morcov mare
1 ceapa mare
o lingura vegeta
piper
varza acra
ulei
2-3 linguri bulion
boia dulce
dafin
cimbru
Mod de preparare:
Intai ne pregatim varza pe care o desaram daca e nevoie apoi taiem frumzele pentru sarmale indepartand nervura principala apoi le taiem in doua si le punem la scurs intr-o sita.
Curatam ceapa si morcovul, le taiem marunt si le punem la calit in cateva linguri ulei.
Adaugam cate putina apa pentru a se inabusi apoi punem orezul si adaugam si peste acesta 2 cani de apa fierbinte, sau supa de zarzavat ( la cutie sau facuta in casa) peste care punem o lingura vegeta si piper dupa gust.
Fierbem ciupercile si le feliem (putem folosi si din conserva) si le adaugam si pe acestea orezului.
Cand orezul este aldente (nu este fiert in intregime) stingem focul si acoperim craticioara cu un capac.
IMG_7569Pregatim o cratita in care sa ne incapa cca 40 de sarmale, eu am un tuci de fonta in care fac mereu sarmale sau varza calita.
Punem pe fundul tuciului o mana de varza tocata fasii apoi asezam sarmalele in cercuri concentrice. Dupa fiecare strat de sarmale punem un rand de varza, o foaie de dafin , cateva bobite de piper, un pic de cimbru si boia dulce de ardei.
Cand oala s-a umplut, acoperim sarmalele cu apa si le fierbem pe aragaz 30-40 de minute apoi le bagam in cuptorul incins la 160 ºC si le coacem cca 2 ore, pana cand varza s-a fragezit iar orezul este fiert.
Din cand in cand mai scoatem oala din cuptor si mai adaugam apa, altfel apa scade si orezul ramane nefiert.
La final punem 2 linguri cu bulion deasupra si lasam oala descoperita in cuptor sa se rumeneasca sarmalele.
Sunt extraordinar de bune. Noi le mancam intotdeauna cu placere!
Pofta buna!
IMG_7589
IMG_7724

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu