Recent Posts

vineri, 20 septembrie 2013

SIROP DE COACAZE NEGRE CU MIERE DE ALBINE

Siropul de coacaze negre cu miere de albine

coacaze-negre
coacaze-negre
 Am adus cateva completari la siropul de coacaze negre, pe care l-am mai numit si siropul anti cancer.
Coacăzele negre se numără între fructele cele mai bogate în vitaminele C şi P, iar  boabele de coacaz negru au un puternic efect ANTI CANCER, motiv pentru care se mai numeste si planta magica care prelungeste viata.  Siropul de coacăze negre, este, un elixir de sănătate pentru gât şi căile respiratorii superioare. Calităţile terapeutice fac din coacăzul negru o minune a naturii. El dezintoxică organismul, reglează activităţile hormonale, elimină anemia, stimulează creşterea şi consolidarea oaselor si ajută la regenerarea organismului.Retinolul este principala vitamina pe care coacazele negre o contin, alaturi de vitamina E. 
Datorită substanţelor pectice, taninurilor şi sărurilor de potasiu, sucul de coacăze negre are acţiune antiinflamatoare, stimulează secreţia sucului gastric, reduce procesele de putrefacţie şi măreşte diureza, fapt pentru care se foloseşte în tratarea colitelor cronice, gastritelor cronice hiperacide, a stomatitelor, a proceselor inflamatorii ale ficatului, a calculozei biliare, a insuficienţelor cardio-respiratorii, a aterosclerozei, a unor boli reumatice care însoţesc insuficienţa cardiacă, precum şi pentru prevenirea accidentelor vasculare. Efectul remineralizant şi tonic al coacăzelor negre se datorează bogăţiei în vitamina C şi în elemente minerale alcalinizante (fosfor, magneziu, calciu).
In 100 de grame de coacze negre se gasesc minerale precum fosforul, in valoare de 66.100 mg, calciul, in 61.600 mg si magneziul in cantitate de 26.900 mg.
Coacăzele conţin apă (78,5-87,7%), zaharuri (4,1-8,8%), acizi (1-3,6%, reprezentanţi în principal prin acid malic, acid citric şi acid tartic), tanin(0,26-0,51%), substanţe proteice (0,94-1,74%), celuloză(1,43-4,57%), săruri minerale(0,3-0,8%), provitamina A, vitaminele B1, B2, B6, acid pantotenic, vitamina C, vitamina P, vitamina PP, antocian, etc. Conţinutul de vitamină C al coacăzelor negre este 65-400 mg la 100 g (mai frecvent 160-190 mg la 100 g), iar al coacăzelor albe şi roşii de 20-60 mg la 100 g. Coacăzele menţin vitamina C în stare stabilă(datorită antocianilor) şi în formă activă biologic, deoarece nu conţin enzima ascorbicoxidaza, care inactivează vitamina C, transformând-o în acid dehidroascorbic (forma inactivă). Acest acid lipseşte din coacăze.
Având proprietăţi antianginoase şi febrifuge, coacăzele negre se folosesc în tratarea amigdalitei cronice, hidropizie, scorbut, s.a.
Pentru cei care fac eforturi intelectuale mari este recomandat în mod special siropul de coacăze negre, din care se iau 1-2 linguriţe, atunci când apar stările specifice de ameţeală, somnolenţă, incapacitate de concentrare.
Dureri de gât, tuse, răguşeală, amigdalită. Siropul de coacăze negre are dublu efect: pe de o parte, acţionează direct asupra agenţilor microbieni, distrugându-i şi “reparând” ţesuturile (epiteliile) lezate, iar pe de altă parte, măreşte pe termen lung imunitatea locală, împiedicând îmbolnăvirea ulterioară. Se iau până la 8 linguriţe de sirop pe zi, fără apă, înghiţind extrem de lent, aşa încât siropul să poată acţiona la nivelul zonei afectate.
Gută, reumatism. Se recomandă cura depurativă cu suc de coacăze negre. Se bea dimineaţa 1/2 – 1 pahar, iar seara aceeaşi cantitate, înainte de a mânca. Coacăzele negre, în special sucul lor, sunt un excelent depurativ, îndepărtând multe din reziduurile toxice din organism.
Bronşită, pneumonie, tuberculoză pulmonară. Sucul de coacăze negre dă rezultate extraordinare în această categorie de afecţiuni. Se pare că secretul său este acţiunea imunostimulentă deosebit de eficientă, la care se adaugă şi efectele vitaminizante şi remineralizante de excepţie. Se iau câte 3-4 linguri, de cinci până la şase ori pe zi, în cure cât mai lungi cu putinţă. Dacă nu mai avem fructe proaspete din care să preparăm acest suc, putem continua cura cu pulbere de fructe uscate sau cu sirop de coacăze negre.
Afectiuni pentru care se recomanda: hipertensiune, afectiuni renale (litiaza urica), edeme cardiorenale, guta; anemie; oboseala vizuala, miopie progresiva; articulatii umflate, dureroase; reumatism cronic degenerativ; teroscleroza, arterita, trombagenita obliteranta, hipertensiune; litiaza renala (cu urati); tulburari specifice debutului menopauzei; alcoolism.
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Rating: 0 (from 0 votes)
- See more at: http://www.mieresabadus.ro/siropul-de-coacaze-negre-cu-miere-de-albine/#sthash.iPjmBrfS.dpuf

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu