Recent Posts

vineri, 20 septembrie 2013

DULCEATA DE CATINA - RESTAURANTE DE LUX

Dulceata de catina

O reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa de cătină îţi oferă energie şi vita­litate. Acest preparat este delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei.
Ingrediente:
  • 2 kg cătină
  • 2 kg zahăr
  • 2 căni apă

Mod de preparare:
Fierbe un sirop din apă şi zahăr, circa un sfert de oră. Când începe să facă bule mari, pune în vas boabele de cătină şi lasă-le la fiert, adunând spuma formată. Când dulcea­ţa devine lucioasă, ia o nuan­ţă de portocaliu închis şi este legată, stinge focul.
Pune dul­ceaţa călduţă în borcane spă­late şi uscate, apoi las-o la ră­cit, fără capac, pentru a prin­de crustă. La sfârşit, închide capacele şi depozitează bor­canele în cămară.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu