Vinete pentru muscata
5 vinete
1 litru apa
40-50 grame sare
sare mare(dupa preferinta cad de sarat doriti)
1 litru apa
40-50 grame sare
sare mare(dupa preferinta cad de sarat doriti)
Mod de preparare:
1.Se aleg vinetele mai tinere si proaspete si nevatamate,se curata de coaja si se taie in rondele se aseaja intr-un vas si se presaza sare peste ele lasandule sa stea circa 2 ore.
1.Se aleg vinetele mai tinere si proaspete si nevatamate,se curata de coaja si se taie in rondele se aseaja intr-un vas si se presaza sare peste ele lasandule sa stea circa 2 ore.
2.Separat intr-un vas se amesteca apa cu sare se fierbe pana da in clocot,in apa clocotita se lasa vinetele pana se oparesc aproximativ 10 min,se scot si se scurg bine de apa si se aseaza intr-un borcan se acopera cu suc de rosii cald.
3.Borcanele cu capacele se fierb la bain marie timp de 20-25 min.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu