MOD DE PREPARARE RETETA VINETE LA BORCAN PENTRU IARNA
Cantitatea o alegeti dumneavoastra.Eu pun vinetele coapte de obicei in congelator dar acum m-am hotarat sa le pun in borcan deoarece am pus 30 kg si imi ocupa din spatiul pe care il pastrez pentru ghebe.
Am copt vinetele,le-am decojit si le-am pus la scurs.
Cand sau scurs si racit le-am tocat.
Am pus putina sare de muraturi si am amestecat cu o lingura de lemn.
Am pus vinetele in borcane de 340g.Daca aveti borcane de 420 g atunci in fiecare borcan o sa intre 1 kg de vinete.
Se pun capacele la borcane si se dau la duns.Cand incepe sa fiarba apa se lasa la duns 40-50 minute.
Se pun pe urma in pat cald pana se racesc.
Se depoziteaza in camara si se pastreaza foarte bine si doi ani.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu