Recent Posts

sâmbătă, 12 octombrie 2013

SIROP DE CIRESE NEGRE , SIROP DE CATINA, SIROP DE MUGURI DE BRAD, SIROP DE FLORI DE SOC

Sirop de cirese negre

Postat de pusikmea

1
2
3
4
5

(52)


  • Complexitate Ridicată
    • Ingrediente

      500 g cirese negre 500 ml apa 750 g zahar 1 plic zahar vanilat zeama de la o lamaie
    • Mod de preparare

      Siropul de cirese negre este delicios si foarte sanatos. Pentru a face aceasta reteta de sirop se spala intai bine de tot ciresele, li se scot samburii si se rup coditele . Se pun intr-un vas si se acopera cu un sfert de kg de zahar. Se lasa asa in frigider peste noapte, ca sa lase zeama.
      A doua zi se strecoare ciresele printr-un tipf sau o sita deasa. Apa cu restul zaharului se pune la fiert si cand zaharul s-a topit se adauga siropul rezultat de la cirese. Acum puteti adauga si zaharul vanilat.

      Se lasa totul sa fiarba pana se ingroase putin compozitia. Inainte de a lua de pe foc adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea un clocot.
      Dupa ce am stins focul si s-a racorit putin siropul se strecoara din nou printr-o sita deasa, se pune in sticle, se sigileaza bine si apoi se invelesc cu niste paturi. Siropul de cirese negre se lasa asa circa 24 de ore, dupa care pot fi puse in camara sau intr-un loc racoros.
    • Mod de servire

      Siropul de cirese negre se serveste cu apa minerala sau plata.
      Sursa acestei retete este Pusik's Blog.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu