Recent Posts

joi, 12 septembrie 2013

MURATURA - ARDEI UMPLUTI CU VARZA - RETETA TRADITIONAL ROMANEASCA


Muratura de Ardei umpluti cu varza



2010

Muraturi puse dupa reteta bunicii.
Ingrediente:

5 kg varza
35-40 buc ardei
frunze telina,frunze visin
crengute de marar si cimbru
sare mare(neiodata)
boabe de piper si mustar
foi dafin
0.5 l otet de 9(grade)
7 l apa
hrean

Se taie varza fideluta si se freaca cu sare,se lasa sa se inmoaie cca 3 h.
Intre timp curatam si spalam ardeii ( de cotor si samburi).
Spalam frunzele si crengutele.
Pregatim borcanele care trebuie sa fie foarte bine spalate.
Asezam pe fundul lor frunze de visin,telina,crengute de marar si cimbru si tije subtiri de hrean curatat.
Punem la fiert apa cu otet,foi dafin,boabe de mustar si piper si 7 linguri de sare(dupa gust) pana da in clocot si se topeste sarea.
Pana fierbe apa,umplem ardeii cu varza si ii asezam in borcane(in picioare).
Pe deasupra adaugam cateva tije de hrean.
Sub borcane punem un cutit de inox(pentru a nu crepa borcanele) si adaugam incet apa fierbinte.
Se lasa fara capac cca 30 de minute,dupa care se completeaza cu apa pregatita inainte. Se lasa borcanele acoperite cu o farfurioara pana a doua zi si apoi se leaga cu celofon sau capace.

Se pun in locuri racoroase si intunecoase.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu