Recent Posts

joi, 12 septembrie 2013

BRANZOICI - ALUAT CU DROJDIE

Branzoici


Branzoici. Imagini pas cu pas pentru branzoici


66



Branzoicile sunt preparate din aluat ca de cozonac si au o umplutura aromata de branza.
Ingrediente pentru Branzoici
400 gr faina alba
80 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr un topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)
Umplutura
300 gr branza proaspata de vaca (branza dulce)
4-5 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou mare
30 gr stafide (inmuiate in apa calduta si apoi in putin rom)
putina coaja de lamaie razuita
Pentru uns
1 galbenus
1 lingurita cu varf iaurt
1 lingura apa
Bucati: 20
Branzoici - Preparare
  1. Se amesteca faina cu zaharul si sarea.
  2. Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.
  3. In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza masina pe programul de framantat si dospit.
    * aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora.
  4. Pentru umplutura se freaca branza cu zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul batut si se omogenizeaza. Se adauga stafidele scurse.
  5. Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se intinde apoi foaie de cca 25 cm x 45 cm. Se taie marginile neregulate, astfel incat sa obtineti un dreptunghi.
  6. Foaia se taie patrate de 7 cm (se taie in 3 pe latime si in 6 pe lungime; veti obtine 18 patrate)
    * marginile taiate se intind si ele foaie la fel se subtie si se mai taie 2 patrate din ea.
  7. Fiecare patrat se intinde un pic cu mana. In mijloc se aseaza cate o lingurita de umplutura. Se lipesc colturile opuse ale patratului (se apasa bine ca sa nu se desfaca la copt; vezi pozele 3 si 4).
    * fiecare patrat se poate forma si sub forma de morisca (vezi pozele 6-10); dupa ce ati format moristile, largiti un pic centrul, adaugati umplutura acolo (cam1/2 lingurita) si lasati-le sa creasca; ungeti-le si coaceti-le timp de 15 minute la180C
  8. Se aseaza branzoicile formate in tava, la distanta unele de altele. Se baga tava intr-o punga si se lasa la crescut 30 minute.
  9. Se bate galbenusul cu iaurtul si apa. Amestecul se va folosi pentru uns branzoicile.
  10. Se ung branzoicile cu amestecul de galbenus si iaurt.
  11. Se coc la cuptor, la 180C pentru 15-20 minute, pana sunt aurii deasupra.
  12. Se lasa sa se raceasca.

  13. WIKIPEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu