Recent Posts

sâmbătă, 12 octombrie 2013

SIROP DE MUGURI DE BRAD

Sirop de muguri de brad

Postat de culinar
1
2
3
4
5

(51)
  • Complexitate Medie
    • Ingrediente

      700 gr muguri de brad tineri cam de 3-5 cm,
      2200 ml apa,
      2200 gr zahar,
      zeama de la doua lamai si (facultativ) un plic de zahar vanilinat si 2 linguri de cognac.
    • Mod de preparare

      Se spala bine mugurii de brad si se lasa de seara pana dimineata intr-o oala cu apa Intr-o sita. Dimineata se ridica usor sita ca sa ramana in apa toate impuritatiile.
      Mugurii spalati se pun intr-o oala curata (6L) si se pune apa pana sunt acoperiti (2200ml). Oala se pune pe foc si din momentul in care fierbe apa se cronometreza o ora apoi se stinge focul. Mugurii se strecoara si se storc bine. Apa ramasa, albicioasa si tulbure, se cantareste si se amesteca cu cantitatea identica de zahar si se pune la fiert pana se obtine siropul de consistenta obisnuita care se face si pentru dulceata.
      Se incearca lasand cateva picaturi sa cada pe farfurie si daca se formeaza perle este gata. In acest moment se adauga zeama de la doua lamai si (facultativ) un plic de zahar vanilinat si 2 linguri de cognac si apoi se stinge focul.
      Siropul de muguri de brad il pun fierbinte in borcane, inchid capacul, le intorc repede cu capacul in jos si inapoi. Dupa ce se racesc, se aseaza in raftul cu dulceata. Culoarea trebuie sa fie roscata, si consistenta mierii, asa ca in poza.
      Un sfat: daca aveti cantitate mai mare de 2L de lichid fierbeti siropul in doua vase, astfel o sa fiarba mai putin ca timp si o sa ramana mai deschis la culoare. Siropul se pune fierbinte in borcane se inchide capacul si se intorc repede cu capacul in jos.
    • Mod de servire

      Pofta buna! Reteta Sirop de muguri de brad a fost propusa de Ardnax Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu