Recent Posts

vineri, 20 septembrie 2013

DULCETURI NATURALE DE FRUCTE - TOPOLOVENI - SE POT COMANDA ONLINE SAU TELEFON


Award Blue 1 STARAward Blue 1 STARDistinctieNATOPremiu Gala 10 pentru RomaniaBCRCasa RegalaCertificat KASHRUTIndicatie Geografica ProtejataIndicatie Geografica ProtejataComanda Online

TARGURI UNDE NE GASITI

Targ de produse traditionale
Palatul Copiilor Bucuresti
20 Septembrie - 22 Septembrie
Sărbătorile Toamnei
Hale și Piețe, Ploiești
20 Septembrie - 22 Septembrie
Târgul cu Bunătăți Câmpina
Câmpina
19 Septembrie - 21 Septembrie
Gaudeamus Carte Școlară
Piaţa Universităţii București
19 Septembrie - 29 Septembrie
Festivalul PAINII
Parcul National Lia Manoliu București
26 Septembrie - 29 Septembrie
Zilele Recoltei Constanța
Pavilionul expozițional Constanța
27 Septembrie - 06 Octombrie

CALENDAR DE EVENIMENTE

Septembrie 2013
LMMJVSD
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

NEWSLETTER

Nume: 
E-mail: 

CAUTA

DULCEATA DE CATINA
Dulceata de catinaPDFImprimare
Dulceața de cătină ”Topoloveana” fără zahăr adăugat și fără conservanți
Dulceata de Catina
Descriere

Este o dulceață în care fructele de cătină sunt păstrate integral, sâmburii de cătină trebuie striviți în dinți, pentru că aceștia conțin 18-20% ulei. Cantitate netă produs / borcan: 260 gr.
Conținut produs finit: 68% cătină, 32% suc concentrat de măr.
Calități nutritive: Fructele de cătină au un conținut atât de bogat în vitamine, încât pot fi considerate adevărate polivitamine. Conform cercetărilor Asociației Internaționale a Cătinei (www.isahome.net), acestea conțin:
- Vitamina C între 400 - 1500 mg la 100 g fructe, conținut superior celui din căpșuni, kiwi, portocale, roșii și morcovi. Vitamina C crește capacitatea de apărare a organismului față de infecții prin stimularea sistemului imunitar, favorizeaza depunerea calciului în oase și absorbția fierului din tubul digestiv, stimulând formarea de hemoglobină.
- Vitamina E: 200 mg la 100 g fructe, concentrație superioară celei din germenii de grâu, din porumb și soia. Vitamina E are un rol important în procesele de regenerare celulară și acțiune antioxidantă.
- Carotenoide (alfa si beta caroten) care sunt precursori ai vitaminei A. Uleiul de cătina conține de 10 ori mai mult caroten decat morcovul. Carotenoidele previn acțiunile degenerative ale pielii și mucoaselor, contribuie la menținerea acuității vizuale, stimulează formarea de anticorpi. Beta carotenul are o marcată activitate antioxidantă și deoarece aceasta interferă cu a vitaminei E se presupune că împreună ar avea efect antitumoral.
- Vitaminele B 1, B 2, PP, F, provitamina D.
- Minerale: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier.
- Acizi grași esențiali nesaturați (omega 3, omega 6, omega 9) - sunt substanțe pe care organismul nu le poate sintetiza și trebuie aduse prin alimentatie. Acizii grași omega 3 și omega 6 au rol în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, neoplasmelor (în special mamar și prostatic), în menținerea optimă a imunității și au efect antidepresiv.
- Acid oleic cu rol in scaderea nivelului colesterolului sanguin.
- Aminoacizi esențiali - din fructele de cătină au fost izolați 18 aminoacizi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu