Ingrediente:
10 morcovi, 2 radacina patrunjel, 500 g carne de vita, 2 pulpe pui, 1 gulie mica, sare,piper, 1/2 lingurita vegeta, 1 cutie mazare, patrunjel verde, 1/2 ardei rosu, masline, 2 lingurite mustar, 2 oua fierte,1 ou nefiert, 3 castraveti murati, ulei
Mod de preparare:
Se spala carnea de vita si cea de pui , se taie in bucatele(carnea de vita). Intr-o oala de 6 l pui apa la fiert, adaugi carnea si sare, piper,vegeta dupa gust. Se curata zarzavaturile si se tau pe lung felii, se baga in oala la fiert.
In timp ce fierb faci maioneza dintr-un galbenus nefiert si 2 fierte ca sa nu trebuiasca sa folosesti mult ulei. Amesteci maioneza gata facuta cu mustarul. Strecori zarzavaturile si carnea (lasi 2-3 feliute de morcovi in oala si nu arunci zeama ,poti adauga citiva taietei si patrunjel verde si ai si o supa buna).
Dupa ce se racesc tai si carnea si zarzavaturile marunt. Tai castravetii cuburi mici. Le amesteci cu mazarea, maioneza,(mai lasi putin din maioneza sa ai pt ornat), mai pui sare si piper daca trebuie si le asezi pe farfurii sau boluri si le ornezi dupa preferinta.
Eu am folosit ardei rosu,mazare,rosii cherry si castraveti. In cazul in care preferi ca salata sa fie mai acrisoara ,pui citiva stropi de lamaie sau poti adauga mai multi castraveti.
Mariana
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu