Recent Posts

marți, 19 aprilie 2011

CIORBA DE PERISOARE


Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare este una dintre ciorbele cele mai gustoase din bucataria romaneasca.

Pentru a prepara ciorba de perisoare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 morcovi, tocati marunt; 1 legatura de albitura (pastarnac si radacina de patrunjel), tocate; 1 ceapa mica, tocata; 30 ml ulei; 1 bucata piept de vaca, cu os; 1 lingura de sare; 1 lingura vegeta; 1 ardei gras, tocat; 2 rosii decojite, tocate; 2 linguri de pasta de tomate; 2-3 linguri de bors praf; 2 linguri patrunjel verde, tocat; 2 linguri de leustean verde, tocat.

Pentru prepararea perisoarelor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 gr carne tocata foarte bine; 1 ceapa medie, tocata; 100 gr orez; 1 lingurita sare; 1 lingurita piper; 2 linguri de patrunjel tocat; 1 lingurita cimbru; 2 oua.

Preparare: Puneti intr-o oala in jur de 4 litri de apa, in care fierbeti, timp de aproximativ 40 de minute, bucata de piept de vaca. Cat fierbe carnea pregatiti zarzavaturile si perisoarele. Zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare (eu le toc la mixer). Din cand in cand, luati spuma care se ridica la suprafata apei, dupa ce incepe sa fiarba carnea. Cand observati ca nu se mai ridica spuma la suprafata, adaugati o lingura de vegeta si o lingura de sare. Separat puneti sa se caleasca ceapa, pana devine translucida. Adaugati si morcovul tocat si lasati un minut sa se inabuse. Stingeti focul si puneti la scurs ceapa si morcovii, dupa ce s-au calit, 3-4 minute. Dupa ce a fiert carnea, adaugati ceapa si morcovul in oala. Adaugati si ardeiul gras, tocat, in oala. Lasati sa fiarba 5 minute, dupa care adaugati si rosiile tocate la mixer. Adaugati si albitura, tocata, si lasati la fiert.

Cat fierbe ciorba, preparati perisoarele: adaugati in carnea tocata, o lingurita de sare, o lingurita de piper, o lingurita de cimbru, orezul, ceapa tocata, patrunjelul tocat si doua oua batute. Amestecati bine compozitia pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Separat puneti la fiert un litru de apa si 2 cuburi de supa de vaca, pentru a avea sa completati daca scade ciorba. Formati perisoarele de dimensiunea unei nuci si puneti-le pe o farfurie. Incercati carnea si daca este fiarta o scoateti, indepartati osul, iar carnea o puteti toca cuburi mici si sa o puneti inapoi in oala.

Completati cu supa de vita preparata anterior, aduceti la fierbere si puneti perisoarele cu o lingura, una cate una. Lasati la fiert la foc mediu circa 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata.

Potriviti de sare, adaugati pasta de tomate si lasati sa mai fiarba 5 minute. Dupa cinci minute adaugati si borsul, si mai lasati sa fiarba inca 5 minute. Stingeti focul, adaugati patrunjelul si leusteanul tocat, lasati sa se racoreasca ciorba, dupa care puteti servi cu smantana si ardei iute.

Ioana

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu