Recent Posts

sâmbătă, 29 octombrie 2016

A TREIA CASA LUATA ILEGAL DE KLAUS JOHANNIS SI SOTIA


A TREIA CASA LUATA ILEGAL DE KLAUS JOHANNIS SI SOTIA
Jongleriile cu suprafețele și cu titularii caselor, la care recurge Iohannis de la o declarație de avere la alta, sunt minciuni sfruntate menite să inducă în eroare autoritățile, în primul rând Agenția Națională de Integritate. ZIUAnews a descoperit a treia casă luată ilegal de soții Iohannis.
Ce are de ascuns Iohannis, în noianul de mișculații pe care le operează, de la an la an, în declarațiile sale de avere? Bunăoară, Iohannis vrea să ascundă, printre altele, faptul că apartamentul din Str. Pedagogilor, numărul 14, l-a cumpărat în baza Legii nr.112/1995, în calitate de „chiriaș", pe numele soției. Asta, deși soții Iohannis dețineau, încă din 1992, ditamai căsoiul de pe Str. Bâlea, nr. 29, în suprafață locuibilă de 377 m.p. Or, potrivit legii, din moment ce dețineau în proprietate o locuință, soții Iohannis nu mai aveau dreptul să cumpere un alt imobil pe Legea 112/1995. Chiar dacă anterior ar fi vândut imobilul pe care îl dețineau în proprietate, ei nu mai aveau dreptul să cumpere un alt imobil, invocând Legea 112/1995, privind reglementarea situației juridice a unor imobile cu destinația de locuințe, trecute in proprietatea statului.
Declarații false făcute de soții Iohannis
Nici în acest caz, Iohannis și soția lui nu s-au sfiit să facă uz de declarații false. Astfel, înainte de semnarea contractului de vânzare-cumpărare cu S.C. Urbana Sibiu („I.C.R.A.L."-ul sibian, care deținea în administrare imobilele aflate în proprietatea statului și care le putea vinde celor îndreptățiți - n.red), pentru apartamentul din Str. Pedagogilor, soții Iohannis au declarat, în scris, pe propria răspundere, că nu dețin în proprietate altă casă. Surse apropiate Primăriei Sibiu au declarat pentru ZIUAnews că, în aceste zile, funcționari fideli primarului Iohannis încearcă să șteargă urmele falsurilor, dar au o mare problemă: chiar dacă de la dosar dispar declarațiile false ale soților Iohannis, contractul de vânzare-cumpărare a apartamentului în cauză, semnat în 1997, rămâne nul de drept, pentru că Iohannis și-a trecut în toate declarațiile ulterioare de avere casa pe care o deținea deja, în 1992, pe Strada Bâlea nr. 29, împreună cu soția. Falsul soților Iohannis se încadrează și la condiții agravante, deoarece aceștia au încercat să inducă în eroare autoritățile, declarând inițial că imobilul de pe strada Bâlea ar avea doar 21,6 m.p. și este deținut în cotă de 1/8.
Adică, vezi Doamne, apartamentul cu pricina nu ar fi, practic, o locuință, și că, potrivit Legii nr.114/1996, ar putea cumpăra apartamentul din Str. Pedagogilor, în care, chipurile, locuiau totuși, cu chirie la stat. Apoi, în declarația de avere din 2009, suprafața apartamentului cu pricina crește, brusc, la 54,47 mp, pentru ca în declarația din 2012, suprafața acestuia să crească din nou, ajungând la 84,60 m.p. . În schimb, la alte două case, Iohannis scade suprafeţele din condei: în 2009, casa din Str. Măgura nr. 9 avea 102,26 m.p, iar în 2013 suprafaţa scade la 76 m.p., iar casa din Str. Măgura nr.11, în 2009 are 102 m.p. şi în 2013 are doar 64 m.p. Am încercat să aflăm de la Klaus Iohannis care sunt explicațiile acestor discordanțe cel puțin ciudate din declarațiile sale de avere, și mai ales, cum explică faptul că, în 2007, a cumpărat pe Legea 112/1995 un apartament, deși nu avea acest drept, pentru că la acea dată deținea, deja, împreună cu soția sa, o casă în proprietate. Dar, până la închiderea ediției, nu am primit niciun răspuns.
Gura păcătosului adevăr grăiește!
Însă, nu mai departe de zilele trecute, Iohannis declara, cu gurița lui, la un post național de televiziune: "Din relativ puţini bani şi din ce am avut, totuşi, am pornit cu soţia de la un apartament de patru camere, pe care l-am cumpărat din banii de nuntă". Gura păcătosului adevăr grăiește! "Oricât ar încerca să-și șteargă falsurile comise, dacă cineva dorește să afle adevărul îl va afla cu ușurință, pentru că Iohannis s-a încurcat în propriile minciuni, atât în ceea ce privește acest apartament, cât și în privința celor două case, din Str. Nicolae Bălcescu și Str. General Magheru, pe care le-a pierdut în instanță, tot din cauza faptului că, pentru dobândirea lor, s-a folosit de falsuri grosolane "- a declarat pentru ZIUAnews, Adrian Antonescu, unul dintre locatarii imobilului din Str. Nicolae Bălcescu nr. 29 și parte în dosarul judecat la Tribunalul Brașov, pentru acest imobil.
Dovedit de două ori cumpărător de rea credință
Până în prezent, Iohannis a fost dovedit de două ori ca fiind cumpărător de rea credință. Este vorba de două decizii din tot atâtea dosare de la Tribunalul Brașov, care au stabilit, negru pe alb, că Johannis a fost un cumpărător de rea-credință al imobilului din Str. Nicolae Bălcescu nr. 29, precum și al celui din Str. General Magheru nr. 35, imobile care au fost retrocedate în baza unor documente false. Iată ce spune decizia privind casa din Str. Nicolae Bălcescu: "Cauza ilicită, izvorâtă din fraudarea legii, ce a invalidat certificatul de moștenitor se extinde şi asupra contractului de vânzare-cumpărare subsecvent, terţii, în speţă doar pârâtul Klaus Werner Iohannis nefiind apărat de prezumția de bună credință, față de amploarea operațiunii ilicite rezultată din hotărârile judecătoreşti definitive pronunţate (...) Actul juridic subsecvent, întemeindu-se pe un act juridic încheiat prin fraudarea legii şi fondat pe o cauză ilicită, nu ar putea fi validat prin simpla invocare a bunei credinţe a terţului, mai ales că acesta este soțul celeilalte părţi contractante care, la rândul său, a participat la întocmirea actului nul iniţial (este vorba de Carmen Iohannis, soția lui Klaus Iohannis, care apare, împreună cu mama sa, Georgeta Lazurcă, pe certificatul de moștenitor emis în baza unor acte false de un secretar de primărie comunală, care și fost condamnat penal pentru această faptă)."
Alexandru Boariu
ZIUA NEWS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu