Recent Posts

sâmbătă, 16 iulie 2016

SUBIECT DE SENZATIE LA OTV : "IISUS HRISTOS NU ESTE FIUL LUI DUMNEZEU" DUPA CUM AFIRMA CUNOSCUTUL SCRIITOR , PAVEL CORUT !SUBIECT DE SENZATIE LA OTV : "IISUS HRISTOS NU ESTE FIUL LUI DUMNEZEU" DUPA CUM AFIRMA CUNOSCUTUL SCRIITOR , PAVEL CORUT !


Am vrut sa incep cu ceva frumos acest articol, dar titlul deja citit, afecteaza si chiar tulbura multe suflete de credinciosi care merg la biserica de cand erau copii, impreuna cu bunicii, la biserica din sat sau din cartier, unde preotii i-au invatat intotdeauna ca Isus este fiul lui Dumnezeu si al Fecioarei Maria. 

Nu intru in amanunte, doresc sa redau doar ce impact neasteptat de violent, din punctul meu de vedere, a iscat afirmatia domnului Corut. Ca sa nu credeti ca sunt subiectiva sau tin cu dl. Corut, va fac cunoscut faptul ca sunt crestin-ortodoxa si cred in Dumnezeu care ma ajuta permanent.

Pavel Corut a fost invitat la OTV pentru a isi expune parerea despre atacurile energetice si pentru a-si prezenta niste carti pe care le-a mai sris.

Din pacate, am pornit televizorul tarziu, dupa ora 22 , cand discutiile erau in toi si telespectatorii
asteptau sa intre in direct cu nerabdare, mai ales preoti. Nu m-am gandit niciodata ca voi auzi o dezbatere despre asa un subiect. Viata este insa imprevizibila si interesanta, trezindu-ne la mai multa gandire si analiza, din cand in cand.

Prima conversatie pe ton ridicat pe care am auzit-o a fost intre dl. Pavel Corut si un preot din Banat, Claudiu Raducu. Preotul era foarte iritat si striga prin telefon la dl. Corut care afirmase mai devreme ca Iisus nu este fiul lui Dumnezeu, parerea dansului, aducand ca argumente 
citate din Biblie, mai ales din Vechiul Testament. De exemplu, a citit ce a spus Iisus : " Cel ce iubeste pe tatal sau, pe mama sa sau fiica sa mai mult decat pe mine, este impotriva mea" sau "copiii se vor ridica impotriva parintilor si parintii impotriva copiilor" pana la a se ucide. 

Domnul Pavel Corut, studiind cu atentie Biblia, pentru ca urma sa publice o carte despre ce contine ea, a spus ca pur si simplu i s-a facut rau si a vomat doua zile, cand a vazut ce scrie in "Facerea lumii" : imoralitate, dezmat, incest, betii, relatii sexuale cu orice femeie si oricate, dand exemplu pe Solomon care a avut 800 de intretinute, pe Abraham care l-a invitat la masa pe Dumnezeu unde acesta " a mancat 180 kg de carne si turte" si pe un tata caruia nu i-am retinut numele, care " si-a ars fiica pentru ca a vrut sa simta mirosul de carne arsa", totul fiind citate din Biblie pe care le-a citit in direct.

A fost socant pentru mine sa aud asa monstruozitati pentru ca nu am citit Scriptura decat pe sarite si nu am retinut mare lucru din ea, nici nu am avut pe cineva sa imi explice textele care mi se par greu de inteles.


Ca au fost si altii socati, mi-am dat seama cand am vazut ca au intrat in discutii aprinse cu dl. Corut preoti ca si cel amintit mai sus, care a spus ca "orice padure are uscaturi", adica si printre preoti sunt "uscaturi". Preotul din Banat a spus ca el crede in Iisus si ca nu o duce mai bine decat dl. Corut, simtindu-se jignit de acesta, in credinta sa. 

Mie personal mi s-a parut ca preotul din Banat nu l-a combatut pe dl. Corut referitor la citatele din Biblie, ci si-a aparat profesia de preot si credinta in Iisus, mai ales pentru faptul ca dl. Corut afirmase ca "Religia este pentru prosti" si il intrebase pe preot: "Pana cand mai inselati poporul?" ceea ce l-a iritat cel mai mult pe preot. 

Dl. Corut Pavel a continuat expunadu-si nemultumirea cu privire la taxele pe care biserica le cere romanilor, fara chitanta sau factura, nu stie nimeni pentru ce , li se spune ca este contributie pentru biserica. A mai spus ca "este o grava manipulare a oamenilor impotriva lui Dumnezeu de catre biserica" si ca toate "minunile religiei sunt minciuni", caci nici un sfant nu a facut vreo minune, nici Iisus nu a facut nici o minune, el a fost un simplu om care se credea zeu, nu fiul lui Dumnezeu, asa cum reiese din citatul in care Iisus a fost intrebat inainte de rastignire daca se considera fiul lui Dumnezeu iar el a spus " tu spui" .

Pavel Corut prezinta o teorie proprie conform careia Dumnezeu este creatorul tuturor lucrurilor, a universului si a omenirii, ca nu exista diavol, ca Iisus nu este fiul lui Dumnezeu si "credinta in Dumezeu nu are nici o legatura cu biserica si cu preotii". El afirma ca "preotii se cred slujitorii lui Dumnezeu" si ii inseala pe oameni spunandu-le minciuni in biserica, de exemplu cand le vorbeste despre Maria Magdalena , Rasela, Sara si alte femei din biblie care au fost prostituate sau despre Abraham care si-a pus sotia sa intretina relatii sexuale cu un faraon in schimbul banilor, reiesind ca el era un proxenet, nicidecum un demn de urmat exemplu in istoria religiei crestine si a omenirii. 

Multe exemple mai citeste dl. Corut despre mari pacatosi si chiar criminali, ca Stalin, care au fost crestinati. Sau cand aminteste de apostolul Toma care a recunoscut ca "nu s-au inmultit pestii" si nimic nu s-a inmultit, caci "nu au fost minuni facute de Iisus din moment ce acesta nu stia despre Dumnezeu mare lucru, nestiind nici ce este sistemul solar".

La toate cele afirmate de dl. Corut, preotul banatean ii raspunde acestuia ca nu este calificat pentru a vorbi despre cele religioase, la care dl. Corut , din nou aduce argumente de tip "citate" , exemplu " de ce Iisus si apostolii nu se spalau pe maini?" . Intreaba si copiii. " Biblia este o blasfemie, este mizerabila" . Aici da exemplu pe Avraam si Isaac care "jurau pe falus, nu pe biblie". . .

Preotul tace sau a iesit din emisiune. Dl. Corut vorbeste mai departe despre faptul ca " oamenii vor decide cine spune adevarul" dupa ce vor citi Biblia si Vechiul Testament de unde a citit toate afirmatiile, cand dansul personal, care crede in Dumnezeu, nu crede ca Biblia a fost dictata de Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu ca si atotputernic nu putea sa isi bata joc de omenirea pe care a creat-o, ca Dumnezeu este divin, nu mananca - cum scrie in biblie ca a mancat 180 kg de mancare, Dumnezeu nu intra in nici o biserica, el este peste tot , ii ajuta pe toti oamenii care au o relatie directa de credinta cu el. Dumnezeu, spune dl. Corut, daca dorea ca "oamenii sa nu mai fie rai, ii facea buni, nu ii ineca prin potop". 

Dl. Corut mai spune ca "cine crede in Dumnezeu nu are nevoie de biserica si de preoti, nici de chipuri cioplite la care sa se roage" si intreaba "de ce Iisus nu a scris nici un rand"? De ce nu a lasat omenirii nimic din invataturile lui? "Biblia a fost scrisa de preoti mincinosi care au intarziat evolutia omenirii cu 150 de secole", iar "Iisus nu a avut 12 apostoli, ci 4o de oameni care l-au urmat". 

Pavel Corut nu este de acord ca " statul sa dea bani bisericii, din impozitele celor care lucreaza" amintind ca "BOR a primit de la Stat in ultimii 20 de ani peste 12 miliarde de euro" . Dansul solicita preotilor "sa isi ceara scuze de la poporul roman pe care l-a mintit , sa nu mai ia bani de la credinciosi si salar de la contribuabilii la stat" , bani pe care nu ii merita preotii, cand milioane de romani sufera de foame si acestia ar trebui sa fie cei ajutati. 

Intra in direct domnul Gigi Becali, nervos nevoie mare, care nu a mai suportat sa il asculte pe dl. Corut si a cerut domnului Dan Diaconescu sa il introduca in direct. Bineinteles, in stilul propriu, il ataca verbal pe dl. Corut si ii cere dl. Diaconescu sa il scoata din emisiune pe acesta, promitindu-i "oricat" , numai sa il dea afara ca sa nu il mai ponegreasca pe Iisus. Il considera pe dl. Corut Diavolul care vrea sa ii intoarca pe romani de la credinta. Dl. Gigi Becali face si o afirmatie interesanta : " Dumnezeu are contracandidat pe Diavol" dar dl. Corut da replica " Dumnezeu e unic, nu are contracandidat", el este atotputernic peste tot si toate. Ramane asa, deocamdata.

Spectacolul oferit de OTV devine tot mai interesant. Subiectul dezbaterii este arzator pentru romani. Intervine si doamna Moculescu care il ameninta pe dl. Corut ca va fi judecat de oameni si de Dumnezeu. Ca sa se bage in seama, ca de obicei. Doar nu este specialista in religie sau teologie.

Mi-am notat ideile si persoanele care au intrat in direct ca sa il contrazica pe domnul Pavel Corut care in aceasta noapte a fost bombardat de energiile negative ale celor foarte nervosi si indignati, vreau sa spun : vorbe violente, amenintatoare si chiar si o amenintare cu o " strangere de gat" din partea unui alt preot care a intervenit mai tarziu in direct la OTV, dl. Gabriel Drug Grecu, Bacau.

Mai intra in direct preotul Ion Pop de pe Valea Izei care il intreaba pe dl. Corut de ce vrea sa toarne atata Rau in sufletele oamenilor cand si Eminescu spunea ca biserica este "maica neamului romanesc" , la care dl. Corut ii recita din Eminescu : " Religia, o fraza de dansii inventata..." si ii aminteste preotului inversunat ca reprezentantul bisericii, Vasile Lupu din Iasi a propus sa se aprobe homosexualitatea, iar acum biserica nu este de acord cu legalizarea prostitutiei care este "descrisa in "Facerea Lumii" in fiecare pagina ", ca preotii sunt mincinosi si se dau drept slujitorii lui Dumnezeu, prostind oamenii sa ii asculte pe ei, in loc sa ii invete sa se roage la Dumnezeu si nu la icoane care "plang" si chipuri cioplite. 

Gabriel Drug Grecu, preot din Bacau, a fost cel mai violent. El a afirmat ca "daca ar fi in studioul OTV, l-ar strange de gat pe dl. Corut". Cu alte cuvinte, l-a amenintat cu moartea pe domnul Corut. Eu cred ca un preot nu are voie, prin profesia de slujitor al lui Dumnezeu, sa aiba un asemenea limbaj , ca ar fi trebuit sa se controleze si in nici un caz sa ameninte cu moartea, sau stransul de gat pe domnul Corut care, vorba dansului, are dreptul sa isi exprime opinia. Ca de altfel oricine, in democratie daca suntem stat democratic. 

In incheiere, Pavel Corut mai aminteste ca si Giordano Bruno a fost condamnat la arderea pe rug tot de preoti , ca multe razboaie au pornit din cauza diferentelor de opinie ale religiilor si chiar in zilele de astazi, in Romania sunt cazuri cand se ucid intre ei membri ai aceleiasi familii, un caz petrecandu-se zilele trecute.

Am ramas fara grai. Este dimineata deja si am scris cele de mai sus pentru a nu uita ce s-a spus si a vedea ce se intampla in viitor. Ce vor spune credinciosii si daca biserica se va razbuna pe domnul Pavel Corut intr-un fel sau altul. Mai ales ca domnul Dan Diaconescu a spus sub forma de gluma, sau cine stie... ca dl. Pavel Corut va "fi dat in urmarire generala" de catre BOR.

Eu zic : Doamne ajuta-ne pe toti !


Rodica Prichici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu