Recent Posts

sâmbătă, 13 decembrie 2014

HANKLICH - PRAJITURA SASEASCA

hancklich-prajitura-saseasca-0
Hanklick este o prajitura tradional saseasca cu un strat cremos de crema si blat din aluat de cozonac. Daca facem cozonac de sarbatori, pastram aluat si pentru aceasta prajitura super delicioasa.
INGREDIENTE:
1 litru lapte
200 g gris
150 g +100 g zahar
2 pastai vanilie
100 g unt
8 galbenusuri
2 albusuri
150 g smantana groasa (30%grasime)

PREPARARE:
Pregatim aluatul de cozonac, il lasam sa creasca in loc cald, apoi il intindem si il punem in tava mare a cuptorului tapetata in prealabil cu hartie ce copt.
Cat timp dospeste aluatul pregatim crema. Pentru inceput punem la fiert laptele cu semintele din pastaile de vanilie si 150 g zahar, apoi adaugam in ploaie grisul, amestecam si fierbem pana capata consistenta unei budinci.
Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam untul si mixam.
hancklich-prajitura-saseasca-1-1
Incorporam galbenusurile si omogenizam compozitia.
hancklich-prajitura-saseasca-2
Adaugam smantana.
hancklich-prajitura-saseasca-3
La final adaugam albususrile batute spuma tare cu 100 g zahar.
hancklich-prajitura-saseasca-4
Turnam crema  blat.
hancklich-prajitura-saseasca-5
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 50 minute. Daca se rumeneste dupa primele 30 minute o acoperim, pentru a nu se colora prea tare la suprafata.
Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca, apoi o putem tapeta cu zahar pudra si o taiem in cuburi.
hancklich-prajitura-saseasca-0 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu