Recent Posts

duminică, 29 decembrie 2013

PRAJITURA CU GEM SI NUCA DE POST


PRAJITURA CU GEM SI NUCA DE POST


Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de postTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 55 minute
Dificultate: Foarte ușor





Ingrediente:
350 g făină,
100 g zahăr,
1 linguriță sare,
10 g praf de copt,
200 g margarină,
1 borcan gem de prune,
100 g nucă măcinată.

Preparare:
Etapa 1: Într-un castron cernem făina cu praful de copt.

Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm până la omogenizare.

Margarina se taie cubulețe mici și se adaugă peste făină, frământăm până obținem un aluat sfărâmicios.

Două treimi din aluat se pune într-o tavă unsă cu margarină și se tasează bine.

Se unge aluatul cu gem și se presară nuca măcinată.

Se presara restul de aluat deasupra și se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.

Servim după ce se răcește.

Maria

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu