Recent Posts

duminică, 29 decembrie 2013

CORNULETE FRAGEDE CU NUCA

Cornulete fragede cu nuca reteta
Ingrediente reteta Cornulete fragede cu nuca:
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g margarina
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde (aprox 400 g)
  • un pliculet praf de copt
  • 2-3 lingurite esenta de rom
  • aprox 200 g zahar pudra (pentru decor)
Cornulete fragede cu nuca ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
In lista ingredientelor retetei eu am scris nuca macinata doar pentru ca aceasta era cea mai rapida (a se citi comoda) varianta. Insa, cu toate ca necesita mai multa munca, aceste cornulete fragede cu nuca sunt mai bune daca doar maruntim nuca (sau nu o macinam foarte fin). Cred ca este cea mai simpla reteta de cornulete, nu este nevoie sa le umplem si sa le rulam. 

Cornulete fragede cu nuca preparare retetaCornulete fragede cu nuca preparare retetaCornulete fragede cu nuca preparare reteta
Primul lucru pe care va trebui sa-l facem este sa scoatem margarina din frigider pentru a fi la temperatura camerei in momentul in care o punem in aluatul cornuletelor fragede. Punem margarina intr-un vas, cele doua oua si 100 g de zahar. Amestecam foarte bine ingredientele, apoi adaugam nuca macinata, esenta de rom (daca nu ne place, putem folosi si alta esenta), pliculetul cu praful de copt si le incorporam in aluatul cornuletelor
Cornulete fragede cu nuca preparare retetaCornulete fragede cu nuca preparare retetaCornulete fragede cu nuca preparare reteta
Dupa aceea vom incepe sa punem treptat faina, amestecand si adaugand faina pana cand obtinem un aluat tare pe care il putem modela cu mana (am aproximat ca intra cam 400 g). Putem modela cornuletele fragede folosind doua metode diferite, asa ca fiecare apeleaza la cea pe care o considera mai potrivita. Prima metoda (si preferata mea) este sa rupem bucatele de marimea unei nuci pe care le modelam intre palme, apoi le indoim un pic la mijloc (pentru a nu ni se lipi aluatul, ne pudram mainile cu faina). 
Cornulete fragede cu nuca preparare retetaCornulete fragede cu nuca preparare retetaCornulete fragede cu nuca preparare reteta
Cea de-a doua metoda de modelare a cornuletelor fragede cu nuca este ilustrata in imaginile retei: intindem aluatul si il taiem in suvite subtiri (de grosimea degetului mic) pe care apoi le taiem in bucatele (de lungimea degetului aratator) si le indoim la mijloc (formam un fel de paranteza mica sau o litera C). Mai bine renuntam la explicatii si lasam imaginile sa vorbeasca, nu? :) 
Cornulete fragede cu nuca preparare retetaCornulete fragede cu nuca preparare retetaCornulete fragede cu nuca preparare reteta
Asezam cornuletele cu nuca intr-o tava si o introducem in cuptorul bine incins. Coacem cornuletele la foc mediu (175 grade C) in jur de 30 de minute (pana cand observam ca se rumenesc putin). Dupa ce sunt gata, le scoatem de la cuptor si ne ocupam de partea cea mai plictisitoare a retetei: tavalim fiecare cornulet prin zahar pudra. Daca nu ne deranjeaza faptul ca vor fi mai putin aspectuoase (si, evident, mai putin dulci), atunci cornuletele fragede ar putea fi lasate chiar si nepudrate cu zahar.
Cornulete fragede cu nuca reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete culinare!
Pofta buna 

 Recomandă această reţetă pe Google

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu