Recent Posts

duminică, 20 octombrie 2013

CORNURI UMPLUTE

Cornuri umplute
Categorii: Deserturi / Retete cu fructe / Retete romanesti /
 


Autor

Cornuri pufoase
 

 

Timp total
60 min

Nivel dificultate
Redus 

Numar portii
16 

Publicat
 


Ingrediente:

-500 gr. faina 
-25 gr. drojdie 
-100 gr. zahar 
-50 gr. unt 
-150-200 ml. lapte 
-2 oua 
-un praf de sare

Mod preparare:

Punem faina intr-un vas , facem o gropita in mijloc unde punem drojdia amestecata cu o lingurita de zahar si lapte caldut Celelalte ingrediente le mixam bine. Cand drojdia a crescut incepem sa framantam adaugand cate putin din compozitia cu toate ingredientele Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e dospit, il impartim in doua si facem un cerc pe care il taiem in opt si formam cornurile. Umplem cornurile dupa preferinta cu :nutella, mere, dulceata sau crema de vanilie. Dupa ce le-am umplut le mai lasam inca 20 min. la dospit, le ungem deasupra cu galbenus de ou amestecat cu cateva linguri de lapte si le dam la cuptor. Pofta buna !!!Multumim d-nei Laura de reteta!!!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu