Recent Posts

duminică, 22 septembrie 2013

COZONAC CU UMPLUTURA DE MAC

Cozonac cu umplutură de mac

Cozonac cu umplutură de mac

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 30 min
  • Gata in: 60 min
  • Timp de asteptare: 
    70 minute

INGREDIENTE

  • 400 g făină
  • 60 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 cub de drojdie de bere
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 125 ml lapte călduţ
  • 2 linguri coajă rasă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare

Pentru umplutură

  • 200 g mac
  • 100 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingura coajă rasă de lămâie

PREPARARE

INCEARCA SI:

1. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în laptele călduţ. Se adaugă o lingură de făină, se amestecă bine şi se lasă la crescut, într-un loc cald, 10 minute.
2. Între timp, oul şi gălbenuşul se bat cu restul de zahăr şi un praf de sare, iar untul se înmoaie.
3. În făina cernută se toarnă maiaua crescută, laptele călduţ aromat cu vanilie şi coaja de lămâie şi compoziţia de ou. Se amestecă până se înglobează toată făina, apoi se adaugă câte puţin unt înmuiat şi se frământă până se obţine un aluat omogen, ce se desprinde uşor de pe vas. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit, până îşi dublează volumul, aproximativ o jumătate de oră.
4. Pentru umplutură, se amestecă macul spălat, laptele, untul şi zahărul şi se fierb până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă vanilie şi coajă de lămâie şi se lasă la răcit.
5. Aluatul crescut se întinde în două foi groase de 1 cm, care se ung cu mac, se rulează şi se împletesc. Se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se lasă din nou la dospit, jumătate de oră. Se unge cozonacul cu ou şi se coace în cuptorul bine încins, 35-40 de minute.


Sursa: Cozonac cu umplutură de mac | Retete cu Unica.ro http://retete.unica.ro/recipes/cozonac-cu-umplutura-de-mac/#ixzz2fbXQk9Wn

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu