Recent Posts

luni, 1 februarie 2010

RETETE DE CASA, FARA PRAJELI SI GRASIMI, DECI SANATOASE !

La grătar sunt şi mai bune!OASE !


Vrei mâncare sănătoasă? Renunţă la prăjeli şi consumă carnea şi legumele doar fripte

Macrou cu roşii cherry

 Ingrediente: trei bucăţi de macrou, cinci cartofi, opt roşii cherry, un cubuleţ de unt, câteva feliuţe de lămâie, şase căţei de usturoi, o legătură de mărar, sare şi piper.
Preparare: se curăţă cei trei peşti, se spală şi se zvântă cu un şervet curat. Se ung atât pe interior, cât şi pe exterior cu unt şi se umplu cu doi căţei de usturoi pisaţi, apoi se condimentează. Se împachetează apoi prin rulare într-o folie de aluminiu şi se coc pe grătar. Cartofii se spală bine şi se aşază pe grill. După ce sunt gata cartofii, se curăţă de coajă şi se pun pe o farfurie alături de peşte. Se decorează cu feliuţe de lămâie, cu roşii cherry şi cu mărar.

Vinete cu usturoi

 Ingrediente: două vinete, 100 g de brânză topită, patru căţei de usturoi, mărar, ulei de măsline.
Preparare: vinetele se spală, se şterg, se elimină cotorul şi se taie felii rotunde. Se coc pe grătar pe aragaz pe o parte, apoi se întorc şi deasupra fiecărei feliuţe se aşază câte un vârf de cuţit de brânză topită şi se mai lasă la copt câteva minute. La sfârşit se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi mărarul tocat.

Carne de vită în unt

 Ingrediente: cinci cotlete de vită, sare, piper, cinci cubuleţe de unt.
Preparare: se spală bine carnea şi se usucă cu şerveţele de bucătărie. Se condimentează, apoi se bagă trei-patru ore la frigider. Se scoate de la rece şi se lasă cam o oră, pentru a reveni la temperatura camerei. Se încinge grătarul şi se pun pe grill la foc mare câte 10 minute pe fiecare parte. După ce s-au făcut, se acoperă bucăţile de carne cu folie de aluminiu şi se lasă să stea aproximativ 10 minute. Se servesc cu o bucăţică de unt.

Piept de pui picant

 Ingrediente: trei jumătăţi de piept de pui, două linguri de praf de chili, două linguriţe de usturoi pisat, chimen, un praf de sare, 200 g de fasole verde fiartă.
Preparare: se amestecă toate condimentele. Pieptul de pui se spală si se zvântă, după care se presară condimentele. Se aşază pe grătar bucăţile de piept de pui, se acoperă şi se lasă aproximativ 15 minute, apoi se întorc pe cealaltă parte. Se servesc cu fasole verde fiartă, cu roşii şi cu castraveţi.

Chifteluţe cu ketchup

 Ingrediente: 200 g carne de vită, o felie de franzelă, o linguriţă de orez fiert, un albuş, verdeaţă, sare, o linguriţă de zeamă de ceapă şi ketchup.
Preparare: se dă carnea crudă prin maşina de tocat de două ori, împreună cu franzela înmuiată şi stoarsă, apoi se amestecă cu orezul fiert, cu albuşul, cu zeama de ceapă, cu sarea şi cu două linguri de apă caldă, până se omogenizează. Se formează chiftele rotunde, care se fierb în aburi 30 de minute, apoi se condimentează cu ketchup şi se introduc câte trei pe un băţ de frigărui. Se frig pe grătar pe ambele părţi şi se servesc cu ardei iute copt.

SURSA: LIBERTATEA

Edit: Rodica Prichici

www.rrodia.blogspot.com ( Retete de casa , Prajituri)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu